Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-02-2007   #4 (permalink)
yeşimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yeşimm
Misafir

Standart Cevap: Kuralsız Eğitimden Nefret Ediyorum

ilk başta şunu söyliyeyim bence kuralsız eğitim diye bişey olmaz.bir yerde okuduğum eğitimi kısaca açıklayan bir yazıyı eklemek istiyorum
"eğitim, plânlı ve programlı değişmeleri içerir. Rastlantılara yer vermez. Bireylerin davranış değişikliklerini toplum tarafından kabul görecek, toplumun istediği yönde olacak şekilde düzenler. Her şeyi yaparak yaşayarak öğrenmenin, davranış değişikliklerini olumlu yönde etkileyeceğini kabul eder. Her toplumun kendine özgü bir eğitim sistemi vardır. Bu sistem o toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ve öz değerlerine göre biçim alır ve kurumsallaşır. "bu da belli kurallar içinde gerçekleşir.
okullarda verilen gereksiz bilgilere gelince burda senle hem fikirim.işe yaramayacağını bile bile dersi dinlemek birine ne kadar zevk verir orası da ayrı bir konu.tabi bunun sonucunda okuldan da soğuma oluyor.öğrencilerin beynini gereksiz bilgilerle doldurup yormak yerine,zekalarını ve yaratıcılıklarını ön plana çıkartan derslerle eğitim vermeleri bence her yönden faydalı olur.Mustafa Kemal'ın dediği gibi "bugünün küçükleri yarının büyükleri"bu öğrenciler ileride ülkeyi yönetecek..
The Following User Says Thank You to For This Useful Post: