Cevap: öğretmenlerine saygı göstermeyen öğrencileri protesto ediyorum...
Atatürk'ün bir sözyle başlamak istiyorum....
"Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir"
"Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenleri ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır"
"Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum
halinde yaşatır, veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terkeder"
Bu sözlerle başlamak istedim çünkü öğretmenlik görevinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu Atatürk'ün sözleriyle göstermek istedim.Bu insanlar bu görevi yerine getirmek için çabalarken,emeğinin karşılığını vatana millete bilgili saygılı insan yetiştirmiş olarak almak isterken,karşılığını kendileriyle dalga geçilip saygısızca yapılan davranışlarla alıyorlar.Emeklerinin karşılığı bu olmamalı!!!
Ve birde şunu hatırlatmak istiyorum.Bu öğretmenlerinde bir öğretmeni var değilmi?Onun ilkeleri doğrultusunda eğitim verir bu kişiler...Başöğretmen!
Şimdi düşünsün bakalım bu tarz davranışları sergileyen kişiler ilk başta Başöğretmen Atatürk'e karşı saygısızlık etmiş olmuyorlarmı?
|