Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2006   #18 (permalink)
Gofret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gofret
Misafir

Standart Sevgili günlüğüm;

-Anneeee hayırrrrrr gene mi kereviz ve enginar."Hayır anne" istemiyorum,yemicemmm.-bu cümleyi taa liseden beri anneme kurmaktan bıktım ama o ye demekten bıkmadı!

Lisede okuyordum.O zamana kadar annem bana her kereviz ve enginar pişirdiğinde yer miyim diye sorardı.Cevabımın herseferinde "hayır" olması annem için bir şey ifade etmez, bir daha ki pişirdiğinde tekrar sorardı.Diyalog şaşmaz:

"Kızım kereviz yer misin?"Koyayım biraz,bak çok güzel oldu" (Kime göre güzel annecim?Benim kokusuna bile dayanamadığım bir yemeği güzel bulabilmem söz konusu mu sanki)

"Hayır, anne! Yemem ben o şeyi" (Bunu söylerken elbette yüzümde, aklımdan geçenleri açıkça gösteren bir ifade de olurdu)

"Bir tadına baksan nasıl seveceksin oysa, çok güzel olmuş. Hem faydalı da" (Neye faydalı anne? Senin annelik güdülerini tatmin etmeye mi? Bunca yıldır kereviz yemedim, sapasağlamım, hayatımı böyle sürdürebilirim)

"Anne! Istemiyorum, sen ye" (Ses tonum da içimde kabaran kereviz nefretini ortaya koyacak cinstendi elbet. Bir anneye tonlanmaması gereken şekilde hatta)

Bu çok uzun yıllar devam etti. En sonunda annemin inadına yenildim ve bir akşam tadına bakmaya karar verdim. Baktım ve bir şey değişmedi, sevmedim hatta nefret ettim. Annem beni zevksizlikle suçladı tabii. Ama en azından artık annem kereviz pişirdiğinde, teklifi reddetmek için nedenim vardı. Denemiştim ve sevmemiştim. Bu da benim kurtuluşum olacaktı diye düşünüyordum. Tabii ki yanıldım. Annem hala bana kereviz yer miyim diye sormaya devam ediyor. Enginar konusunda da ısrarcı. Ama kerevizden edindiğim tecrübe ile enginarın tadına bakmayı bile reddettim hep. Annem ise hafıza problemi varmış gibi davranmaya devam ederek, bana sormaya devam etti.

Ben taze fasulye, domates ve biber gibi, sıradan, her insan evladının yiyebileceği sebzelerle yetinsem...

Neyse Sevgili Günlük, bu günlük bu kadar yeter.Yarın gece uyku tutacağına ihtimal vermediğimden sanırım yine görüşürüz seninle.

Bu arada yarın falan hatırlatta şu Teomun bize geliş hikayesini sana yazayım.Hatıra durur sende.

Bugün doğacak erkek çocuk ismi: Ardacan
Bugün doğacak kız çocuk ismi:Ayşe

Günün sözü: "Düşman arayacaksan yanıbaşında ara"